‘Woensdag’ bracht een Tim Burton-draai aan de esthetiek van de Addams Family (2024)

Samengesteld door het IndieWire Crafts-team,Ambachtelijke overwegingenis een platform voor filmmakers om te praten over recent werk dat volgens ons een prijs waard is. In samenwerking met Netflix kijken we voor deze editie naar hoe productieontwerp, kostuumontwerp en visuele effecten van “Woensdag'allemaal kwamen ze samen om een ​​wereld op te bouwen die waardig isWoensdagik zal toevoegenS.

Als dat nog niet het geval is, zal er op een dag een ‘Addams Family’-filter op Instagram verschijnen: iets waardoor je er slanker en bleker uitziet en al je kleding zwart en wit wordt. Er bestaat een vaag idee uit de popcultuur over hoe een Addams Family-verhaal eruit ziet – een combinatie van griezelige mist en gotische bogen en veel oogschaduw – maar het uitvoeren van een hedendaagse versie van de creaties van Charles Addams en het vormgeven ervan rond de vroegrijpe dochter Wednesday vereist een niveau van specificiteit die verder gaat dan een geheel zwart mandaat – hoewel alles wordt aangepast tot en met de Rolling Stones-versie van “Schilder het zwarthelpt zeker.

De Netflix-serie 'Wednesday' doet precies dat, en het productieteam ontdekte dat het precies goed krijgen van de Addams Family-look voor woensdag (Jenna Ortega) net zoveel te maken had met het creëren van contrasten en het combineren van stijlen als met het proberen alles er donker uit te laten zien. De setting van de show, Nevermore Academy, bereikt een passend niveau van bovennatuurlijk mysterie, magische kostschoolvibes en gespannen, New England-gearomatiseerde stad-jurkrelaties; het doet dit met dank aan een Hitchco*ckiaanse schooldirecteur (Gwendoline Christie), studenten die de antithese van woensdag vertegenwoordigen, en schurken die zich verschuilen tussen de te perfecte, te vrolijke helderheid van de normale wereld, naast de perfecte (verwrongen) silhouetten van de De ‘huisstijl’ van Addams Family.

In de onderstaande video's productieontwerper Mark Scruton en kostuumontwerperColleen Atwoodbespreek hoe ze de esthetiek van woensdag in evenwicht brachten met de wereld om haar heen, zodat de Addams-telg een lange schaduw kon werpen. Vervolgens bespreken VFX-supervisor Tom Turnbull en VFX-producent Kent Johnson hoe ze ervoor zorgden dat de duistere krachten die binnen (en buiten) Nevermore op de loer liggen, ook in het Addams Family-filter pasten.

Het productieontwerp van ‘woensdag’

‘Wednesday’ Brought a Tim Burton Twist to the Addams Family Aesthetic (1)

Om Nevermore te creëren moest productieontwerper Mark Scruton een klassieke Amerikaans gotisch/Victoriaanse daklijn vinden met de scherpe zolderverdiepingen en torentjes uit de familiegeschiedenis van Addams, en dat moest hij in Roemenië doen. Maar dat was niet noodzakelijkerwijs zo onmogelijk als het klinkt; De mix van architectonische invloeden in Roemenië – Byzantijns tot Ottomaans en alles daartussenin – vormde Scrutons perspectief op het internaat en inspireerde een soort ontwerpvrijheid. Scruton veranderde de quad in een vijfhoek en mengde vormtalen, zodat de school heel verschillend uitziende ruimtes kan bevatten en toch kan lezen als zijn enigszins griezelige zelf.

Scruton was in staat om de contrasten, zowel in stijl als in kleur, te vergroten als het ging om de slaapzaal van woensdag. “Buiten de set heb je altijd schragentafels opgesteld met alle rekwisieten erop voordat je ze op de set zet. Ze zijn allemaal net aangelegd en je hebt alles voor je om naar te kijken; je kunt stukken kiezen, je hebt opties op dingen. En woensdag waren er twee tafels met ongeveer zes items op [elk van hen]. En Enid's (Emma Myers) ging maar kilometers door, 'vertelde Scruton aan IndieWire. “De truc was om [Enid’s] elementen op zo’n manier aan [de kamer] toe te voegen dat het niet zomaar een brij werd. Het is net een schilderij. Als je te veel kleuren toevoegt, wordt het uiteindelijk gewoon bruin. En dat wilden wij niet. We wilden de levendigheid behouden.”

In de video hierboven kun je zien hoe Scruton de verschillende onderdelen van Nevermore bespreekt, van de (niet) quad tot het kantoor van directeur Weems, waar Scruton de verschillende architecturale stijlen met elkaar kon verweven om de school als geheel te weerspiegelen.

De kostuums van ‘woensdag’

‘Wednesday’ Brought a Tim Burton Twist to the Addams Family Aesthetic (2)

Voor kostuumontwerpster Colleen Atwood: “Woensdag” was een soort familiereünie met bepaalde leden van het team: met name de directeurTim Burtonen acteur Christina Ricci, die de door planten geobsedeerde ‘slaapzaalmoeder’ van woensdag, mevrouw Thornhill, speelt. Maar het is haar werk met Jenna Ortega’s Wednesday dat de meeste verhalen vertelt van alle kostuums, en Atwood vond nuance in toon en textuur om Wednesday kracht bij te zetten, zelfs en vooral gezien de grenzen van haar monochrome garderobe.

“Met woensdag moest ze even apart gezet worden van de anderen, een beetje een rebelse uitstraling, maar toch heeft ze kracht in die kleding. Het lijkt er niet op dat ze de kleding van iemand anders draagt. Ze is de eigenaar”, vertelde Atwood aan IndieWire.

Kracht is belangrijk in alle kleding van Wednesday, en Atwood zorgde ervoor dat de patronen, texturen en snitten van de ‘straat’-vrijetijdskleding van woensdag scherp en stijlvol waren voor een hedendaags oog; Hoewel ze een typemachine gebruikt, zijn de truien en sneakers van woensdag (en galajurk!) Altijd in orde. En hierdoor kon Atwood woensdag op subtiele wijze onrustig maken zodra ze in Nevermore aankomt en (haar versie) van het schooluniform aantrekt. Dat was het eerste dat Atwood voor het personage ontwierp, en haar zowel als onderdeel van als tegen de wereld van de school definieerde.

“Al haar kostuums waren handgemaakt en met de hand gescreend. Dus de strepen [van het uniform] hadden verschillende tinten en variaties”, zei Atwood. "Het is moeilijk om er de vinger op te leggen als je naar de show kijkt, maar er zit een beetje zachtheid in waardoor ze kwetsbaarder lijkt naast alle anderen in hun uniform." In de video hierboven zie je hoe Atwood haar benadering van de kleding van Wednesday en andere kernpersonages beschrijft, en onthult wie ze zijn onder wat ze dragen.

De visuele effecten van ‘woensdag’

‘Wednesday’ Brought a Tim Burton Twist to the Addams Family Aesthetic (3)

Het is allemaal leuk en leuk op “woensdag” totdat iemand besluit een kwaadaardige puriteinse tovenaar uit de dood terug te halen om een ​​kleine genocide te plegen. De seizoensfinale, ‘A Murder of Woes’, brengt alle bovennatuurlijke elementen samen waar de Netflix-show de afgelopen periode mee heeft gespeeld, van de hectische reisgenoot Thing van woensdag (fysiek gespeeld door goochelaar Victor Dorobantu) tot een volwaardig monster. vechten in het bos.

Visuele effecten fungeren vaak als kostenbesparende vervanging voor productiedetails, maar VFX-supervisor Tom Turnbull en VFX-producent Kent Johnson zijn er trots op hoeveel hun werk in de productie heeft gevloeid en vice versa. Het laatste gevecht tussen de sinistere Hyde, die het hele seizoen jonge mensen in het bos vermoordde, en Enid als weerwolf, werd gespeeld door het stuntteam op stelten, zwaaiend met krukken als langwerpige ledematen, voordat het VFX-team binnenkwam om de mensen uit te schilderen. .

“Het ging zeker verder dan wat je normaal zou doen op eenTVshow”, vertelde Turnbull aan IndieWire. “We zijn daadwerkelijk het bos in gegaan en hebben dat gevecht op locatie nagebootst. Daardoor konden we de platen opnemen op een manier die compatibel was met de echte choreografie, in de echte fysica van het gevecht. [Het] stelde ons in staat om de laatste aflevering in te gaan met een hele reeks opnames die we aan de redacteur konden geven en de redacteur kon de reeks samenstellen en het enige dat we moesten doen was die volgen. Het was dus eigenlijk een geweldige manier om het te doen. Het heeft ons veel tijd bespaard en ik denk dat het ons een veel realistischer resultaat heeft opgeleverd dan wanneer we alles gewoon in CG hadden gedaan.

Bekijk in de video hierboven hoe Turnbull en Johnson elk decorstuk in de laatste aflevering van 'Wednesday' visueel versterkten, terwijl ze trouw bleven aan de algehele look en feel van de show.

LEES MEER AMBACHTELIJKE OVERWEGINGEN

Ambachtelijke overwegingen

‘The Crown’ uitgebreid om het meest uitdagende decennium van de koningin opnieuw te creëren

Kijk hoe het ambachtelijke team van de serie uitlegt hoe ze zijn geëvolueerd om het seizoen 5-verhaal te vertellen over een koninklijke familie die weigerde.

DoorSarah Shachat

Ambachtelijke overwegingen

Hoe ‘Andor’ achteruit bouwde en ‘Star Wars’ beter maakte

Kijk hoe acteur Diego Luna en kostuumontwerper Michael Wilkinson vertellen hoe ze nuance en ernst vonden in het oorsprongsverhaal van Cassian Andor.

DoorSarah Shachat

Ambachtelijke overwegingen

‘This Is F****** Perfect’: de kostuums van ‘1923’ maken met de cast

Kostuumontwerper Janie Bryant vertelt IndieWire over het brede scala aan culturen en tradities die de duizenden kostuums in ‘1923’ vormden.

DoorJim Hemphill

Ambachtelijke overwegingen

‘White House Plumbers’ vindt de komedie in een paranoïde thriller uit de jaren ’70

Kijk hoe regisseur David Mandel, productieontwerper Anastasia White en cameraman Steven Meizler slapstick, geschiedenis en de donkere sfeer van filmmaken uit de jaren 70 trouwden.

DoorChris O'Falt

Ambachtelijke overwegingen

Het bewind van koning Viserys: de paleisintriges van ‘House of the Dragon’ vormgeven

Kijk hoe acteur P**** Considine, productieontwerper Jim Clay en kostuumontwerper Jany Temime seizoen 1 afbreken.

DoorChris O'Falt

Ambachtelijke overwegingen

Hoe de ‘A Spy Among Friends’-score hoorbare paranoia creëert voor zijn spionagepersonages

Kijk hoe componist Dustin O’Halloran paranoia en liefdesverdriet combineert in een experimentele partituur die allesbehalve standaardwerk is.

DoorSarah Shachat

Functies

Hot Wheels en realisme: stunts maken voor ‘The Night Agent’

De ster van de Netflix-serie, Gabriel Basso, en stuntcoördinator Mike Mitchell vertelden IndieWire over de combinatie van voorbereiding en spontaniteit die de gevechten zo diepgeworteld maakte.

DoorJim Hemphill

Functies

‘Black Bird’ creëert ongemakkelijke waarheden door middel van prestaties, tempo en geluid

Kijk hoe de montage, de cinematografie en het geluid het levensechte verhaal van een vermoedelijke seriemoordenaar in de gelimiteerde Apple TV+-serie intensiveren.

DoorDaron James

Functies

‘Nee’: hoe Keke Palmer een buitengewoon horrorverhaal tot stand bracht

Kijk hoe ster Keke Palmer bespreekt hoe zij en filmmaker Jordan Peele erachter kwamen hoe ze een verhaal over een band tussen broers en zussen konden vertellen met torenhoge inzet.

DoorMarcus Jones

‘Woensdag’ bracht een Tim Burton-draai aan de esthetiek van de Addams Family (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5992

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.